Wandelen in Drenthe.

Wandelen in Drenthe, wat is het hier mooi!

Je hebt van die dagen en dan heb je ineens zin om er even lekker tussenuit te gaan. Gewoon even weg, even niets… Ik had laatst ook zo’n momentje, dus hup, rugzakje vol met lekkers, onze favoriete wandelshirts aan, flesje water mee voor de hond en natuurlijk een wandelkaart, want lopen met een mobiele telefoon is zóóó 2017. Ik ben van de oldskool en heb liever papier in mijn handen tijdens een leuke wandeltocht. Dat is toch veel leuker dan constant op je mobieltje kijken? Bovendien valt er dan nog aardig wat te discussiëren als ik een punt vergeten ben bij te houden, want waar zijn we in hemelsnaam nu weer?! Anyway, wij met z’n tweeën en het hondje in de auto op pad naar een prachtige plek waar je heerlijk kan wandelen.

Lopend kun je in Drenthe echt overal terecht.

De toegang tot het Hunzebos in Exloo.
Het Hunzebos in Drenthe (bij Exloo) is een gebied waar grazers rondlopen en dus moet je over een wildrooster heen. Dat kan op diverse plekken. Ook zijn er speciale poortjes voor voetgangers zodat je veilig je hond mee naar binnen kan nemen.

Je kan in Drenthe op heel veel plekken wandelen en fietsen en de ene lokatie is nog mooier dan de andere, dus eigenlijk maakt het niet zo bar veel uit waar je heenrijdt. Ik koos er deze keer voor om naar het hunzebos De Grote Hunze te gaan, wat onderdeel is van de Hondsrug.

Wagentje geparkeerd op de aangewezen plek, hondje aan de lange lijn want die mogen in deze speciale gebieden nooit los, en even vluchtig gekeken welke kanten we op kunnen. Ik ben niet zo van een het uitstippen van een vaste wandelroute, maar loop meestal gewoon een richting op die er interessant uit ziet. Op de wandelkaart hou ik dan een beetje bij waar we zitten en dan komen we vast wel weer op het juiste punt terecht.

Wandelen in het Hunzebos is prachtig!

Het gebied waar we gelopen hebben is een soort open natuurgebied waar ook begrazers rondlopen. Alleen dat is al reden om je hond aan de lijn te houden, maar er zitten nog veel meer kwetsbare dieren in dat gebied, dus oppassen waar je loopt. Toen wij gingen was het weer niet echt super vrolijk, beetje grijzig, maar op een echt mooie dag zijn er lekken genoeg waar je kan rusten. Er zijn serieus veel wandelbankjes geplaatst waar je even kan luisteren naar de vogels of gewoon lekker dom voor je uit kan staren.

Het gebied waar we gelopen hebben is best groot en je kan met groot gemak zo maar nog wat wandelroutes aan elkaar knopen. Ook kun je een mooie combinatie maken met de fiets en de benenwagen. Fiets er heen vanaf de camping en loop daar een stuk door de natuur, ontspan en hup weer op ’t fietsie weer verder naar de restaurantjes in Exloo bijvoorbeeld.

Het is een prachtig gebied waar je heerlijk kan wandelen en als je in de buurt bent raad ik het je zeker aan om er even een kijkje te nemen.

Foto’s: ©jipper.com

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.