Icebreaker Founder, Jeremy Moon.

Stinken in een wandelshirt? Nu niet meer!

Stinken in een wandelshirt? Wat kun je daar aan doen? Simpel; een goed wandelshirt dragen dat niet gaat stinken. Dat is natuurlijk wat makkelijk gezegd, maar OK, er zijn inmiddels aardig wat baselayer-specialisten actief in Nederland en ongeveer alle kledingmerken die je in Scandinavië tegenkomt zijn wel ergens in een een of andere webshop te vinden. Maar ook uit de andere uithoek van deze aardbol komt mooie kleding. Neem nou het merk Icebreaker dat afkomstig is uit Nieuw Zeeland. (Op de foto hierboven zie je links de oprichter: Jeremy Moon.) Al jaren pionier op het gebied van ondergoed en kleding van 100% merino wol dat diervriendelijk geproduceerd is. En belangrijker, deze kleding gaat niet stinken!

Ik heb ondertussen mijn kast volhangen met Icebreaker kleding, naast de stapels van Bergans, Odlo en Mountain Equipment. Maar mijn favoriet is toch het zachte merino wol van Icebreaker.

Stinken in een wandelshirt en dan nog een dag op pad moeten…

Als je veel en lang wandelt komt er een moment waarop de mensen om je heen zich afvragen of je überhaupt wel gedoucht hebt vandaag… Rugzakje, vette schoenen (Asolo natuurlijk!), broekje, petje misschien en natuurlijk een fijn wandelshirt. Als het zweet op een gegeven moment onder je oksels vandaan stroomt zoals alleen rivieren dat doen, omdat je per ongeluk toch net iets veel aan hebt, komt de ware aard van mijn favoriete Icebreaker shirt tot leven…

Stinken in een wandelshirt is verleden tijd met het Icebreaker Bodyfit 260 heren thermoshirt.
Stinken in een wandelshirt? Niet met Icebreaker, zo is mijn ervaring. Dit is een Icebreaker Bodyfit 260 heren shirt. Ideaal om in te wandelen in de wat koudere maanden van het jaar.

Omdat de kleding gemaakt is van een natuurlijk product, namelijk 100% merino wol, gaat de kleding niet stinken. Zeiknat van het zweet? Al drie dagen hetzelfde shirt aan? No problemo, Icebreaker red je dag! Merino wol houdt geen geurtjes vast omdat bacteriën er niet in kunnen groeien en die zorgen er juist voor dat je gaat stinken als een bezetene.

Of toch liever een nylon wandelshirt?

Ik heb ook een aardige rits aan synthetische wandelkleding getest dat gemaakt of voorzien was van polyester, polypropyleen, nylon, katoen, elastane, Coolmax en ga zo maar even door. Hoewel de droogtijd effectief gezien van een synthetisch shirt (veel) sneller is, draagt een klam shirt van merino wol toch prettiger. Dat zal ongetwijfeld komen omdat merino wol in staat is om 30% van zijn eigen gewicht aan vocht vast te houden voordat het zijn isolerende werking begint te verliezen. Dus het is dan prettig als een nat shirt niet extreem verkoelt, maar je toch nog goed beschermt tegen koude rillingen die veroorzaakt worden door het zweet dat op je huid ligt waar de wind tegenaan blaast.

Icebreaker is niet het goedkoopste kledingmerk, maar wel het fijnste als het aankomt op ondergoed met of van merino wol en stinken in een wandelshirt is dan per direct verleden tijd. Ik vind dat de kleding lang mooi blijft, al merk ik dat soms de shirts wat korter worden. Even de boel een beetje oprekken als het nat uit de wasmachine komt doet wonderen.

Ga je wandelen en zoek je shirts waarin je niet gaat stinken, weekendjes thuis op de bank wil hangen of waarmee je de wintersport een bezoekje wil brengen, ga voor Icebreaker, absoluut!

Foto’s: Copyright Icebreaker.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.