2UNDR boxershort voor een plakzak.

Plakzak & Zweetreet – dit is mijn oplossing!

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ global_colors_info=”{}”][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” global_colors_info=”{}”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” global_colors_info=”{}” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text admin_label=”Text” _builder_version=”4.10.4″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” link_text_color=”#0C71C3″ link_font=”||||on||||” sticky_enabled=”0″]

Een plakzak en een zweetreet, om het maar even lekker ordinair te zeggen, is heus niet fijn. Nu heb ik er zelf niet zo heel erg veel last van, maar zie wel de mogelijkheid hoe je het ongemak aan je scrotum kan oplossen als je er heel erg veel last van hebt. En omdat ik het zelf getest heb kan ik je misschien mijn oplossing geven hoe je kan voorkomen dat je een plakzak of zweetreet kan voorkomen.

Een boxer voor een plakzak en zweetreet.

Lekker aan het wandelen door de Ardennen, de Drentse heide of gewoon een lange strandwandeling? En dan een aangenaam temperatuurtje, zeg maar gerust erg warm, dat dan zorgt voor zweet op je zak of tussen je benen. Na drie keer heb je het wel gezien en wil je gewoon een oplossing voor dit probleem. Dus ik ben op zoek gegaan en kwam uit bij het merk 2UNDR.

2UNDR boxershort voor een plakzak.

Deze boxershort van 2UNDR ziet er uit als een kerstboom, maar hij zit wel heel lekker.

Afgelopen zomer ontdekte ik op de website van Thermowear het Canadese kledingmerk dat boxershorts maakte. En dat is ook het enige dat ze maken: boxershorts. Geen T-shirs of andere fancy kleding, gewoon onderbroeken voor mannen. Het merk heet 2UNDR (spreek uit als: Two Under) en ze hebben veel verschillende soorten onderbroeken met pijpjes die voor elke toepassing weer iets anders is samengesteld. Naast de versie met compressie en bijvoorbeeld comfort hebben ze nog een aantal modellen er tussen in die ongetwijfeld elkaar wat overlappen. Voor iedereen wat wils dus. Mijn voorkeur ging uit naar de Swing Shift boxershort, omdat deze gemaakt is voor dagelijks gebruik maar óók gebruikt kan worden om in te sporten of te wandelen. Ik ga natuurlijk geen 4 verschillende boxershorts kopen omdat ik zo nodig van alles een beetje doe.

Maar waarom nou juist deze boxershort?

De boxershort van 2UNDR heeft een apart vakje waarin je je penis en zak als het ware “hangt” zodat deze is omsloten met stof en niet in contact kan komen met je benen. Als je dus als een tierelier met een toffe wandeling bezig bent en je zweet je een ongeluk (het probleem dat ik had met zweet op m’n zak en plakkende bovenbenen), dan beweeg je op een gegeven moment gewoon niet prettig meer. Alles gaat schuren, plakken en het woord stroef dekt dan de lading niet eens meer. En dat is niet fijn als je rechts een afgrond ziet en je je moet concentreren om op een smalle bergpaadje te blijven. Concentratie is dan belangrijk!

Dus het is de Swing Shift brief geworden. De boxer heb ik getest bij een aantal wandelingen in de Ardennen en ik ben helemaal om. Wat een geweldige oplossing voor als je last hebt van zweet in je kruis. Echt! Dus ik dacht, ik deel deze info even want er zijn genoeg mensen die ook last hebben van zweet op hun balzak of scrotum.

Klinkt als een vreemd verhaal, maar geloof me, als je dit getest hebt, wil je niets anders meer. Het stofje neemt zweet op zodat het niet op je huid blijft liggen en dat geeft dan toch weer een fris gevoel. Ook als je dus lekker aan het knallen bent in de bergen.

En helpt het ook tegen een zweetreet?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet erg veel ervaring heb of het ook heel goed helpt tegen een zwetend achterwerk, want daar heb ik geen last vast. Nou ja, behalve als ik een paar uur op een kunststof tuinstoel zit dan… Maar ja, dat moet je dus ook gewoon niet doen. Ik heb wel het idee dat als je kont ook veel zweet, het absoluut fijner voelt met deze onderbroek aan, want het materiaal voelt gewoon erg prettig.

Effin, heb je zelf nog andere oplossingen om een plakzak en zweetreet tegen te gaan (misschien ben je druk met talkpoeder?) dan hoor ik het graag, want er zijn meerdere wegen die naar de juiste oplossing leiden.

Ciao!

Foto: ©2UNDR.com

Update juni 2020

Mijn hemel, wat krijg ik een hoop reacties over de zwetende billen van de heren. Ik had niet gedacht dat het probleem zó groot zou zijn. Gelukkig zit ik niet stil en kan ik middels een update melden dat er twee versies zijn die inmiddels verkrijgbaar zijn; er is een boxershort voor dagelijks gebruik en er is er een voor intensief sporten. Het verschil is de materiaalsamenstelling en pasvorm.

De 2UNDR Swing Shift boxershorts voelen zacht aan op de huid en hebben een normale pasvorm. Deze boxers zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Ze zitten comfortabel, nergens te strak, en zien er ook nog eens vrolijk uit. Wat weer handig is als je jezelf in de spiegel ziet als je je omkleed. Het oog wil ook wat. 🙂

Dan heb je ook de 2UNDR Power Shift boxershorts en dit is de onderbroek die je nodig hebt als je gaat sporten, of als je overdag serieus last hebt van zweetbillen. Dit materiaal is gladder en puur gericht op zweetafvoer. De achterzijde van deze onderbroek is voorzien van een lichte mesh-structuur, waardoor de warmte (warme lucht is vochtig) snel kan ontsnappen. Hierdoor krijgt je achterwerk meer ventilatie en heb je minder last van opgehoopte warmte op je achterwerk. Scheelt toch weer.

Inmiddels draag ik de boxers al een jaar of drie en ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn andere boxers nog wel in mijn kast heb liggen, maar dat ik die nog maar zelden draag. Ik pak eigenlijk steevast de 2UNDR boxershort uit mijn kast, ongeacht wat ik ga doen die dag.

Persoonlijk vind ik de Swing Shift heel erg fijn voor normaal gebruik en de Power Shift vind ik ideaal voor als ik ga hardlopen of als ik een lange wandeling maak. Let wel een beetje op de maatvoering, want ik merk dat dit merk alles net een beetje groter aanlevert dan je nodig hebt.

De boxers variëren elk jaar nog steeds een beetje qua uitvoering, maar op deze pagina bij Thermowear staan ze overzichtelijk naast elkaar.

Doe er je voordeel mee en zeg maar dag tegen je plakzak! 😉

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.