Je auto wassen zonder krassen in een wasstraat.

Je auto wassen zonder krassen

Zou het lukken? Je auto wassen zonder krassen in een wasstraat? Het is altijd een dingetje, om het maar even zo te zeggen. Er zijn genoeg auto’s waar het helemaal niets uitmaakt of je hem nou in een wasserette of gewoon met de hand wast, maar er zijn ook van die lui (ahum) die hem graag wat beter gewassen willen hebben dan normaal. En het liefst makkelijk en zonder krassen graag.

Hoe kun je voorkomen dat je krassen krijgt door de auto wasstraat?

Met je motor door de wasstraat.
Voor dat je auto of motor door de wasstraat gaat moet je hem eerst voorwassen: in dit geval met schuim dat het vuil er af weekt.

Je kan de lak van je auto (of motorfiets) beschermen door het in te spuiten met schuim. Dat is een voorwas die op de autolak blijft liggen en het hardnekkige vuil er afweekt. Denk aan vliegen, fijnstof dat van je remmen afkomt (vooral bij je velgen natuurlijk zichtbaar), teer van het asfalt, of opgedroogde modder en pekel.

Je schuimt de auto in, wacht een paar minuten en dan spoel je hem handmatig af met de hogedrukreiniger. Je zal zien dat je auto nu al bijna schoon is, want al het ergste vuil is er al af. Het voordeel? Op deze manier wrijven de borstels van de autowasstraat het zand dat op je auto zat niet diep in je lak en ontstaan er geen krassen. Kras-vrij je auto door de wasstraat halen is dus mogelijk!

Dan de velgen schoonmaken.

Hierna pak je een emmer met handwarm water, sop en een zachte borstel (géén schuurspons!) om je velgen met de hand even schoon te maken. Ook hiervoor geldt dat je eigenlijk het ergste vuil er af haalt; je hoeft nog niet te poetsen zeg maar.

Nu komt het magische moment: de wasstraat in!

Kijk ‘m shinen! Bling bling en je auto is helemaal schoon gewassen zonder krassen.

Je auto is nu klaar om de wasstraat in te gaan, want jij bent inmiddels toe aan een heerlijke bak koffie. Zet je bolide op de juiste plek, druk op de juiste knopjes van het wasprogramma en geniet van het wonder van draaiende borstels, schuim, foam, wax en drogers die jou al het werk uit handen nemen.

Niet veel later is je auto klaar. Je auto wassen zonder krassen is kinderspel en kost je bijna geen extra moeite. Het mooie is: de lak van je auto blijft zo veel langer mooi en behoudt langer zijn diepe glans.

Ook je auto wassen zonder krassen? Dan kun je bijvoorbeeld in Sleen (Drenthe) terecht. Bij WIS (Was in Sleen) wassen ze je auto zonder krassen en hebben ze ook nog lekkere koffie. Hoe fijn!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.