wintersport

Waarom ik niet op wintersport ga

Het is natuurlijk een beetje dubbel, maar als specialist van thermisch ondergoed dat bij uitstek goed gedragen kan worden tijdens de wintersport, ga niet op wintersport.

En waarom niet, nou de reden is vrij simpel. Vroeger toen ik nog jong van lijf en leden was deed ik erg veel aan skateboarden. Geweldig! Alleen was het soms lastig in te schatten tot hoe ver ik daarmee moest gaan en dus gebeurde er wel eens wat. Wanneer ik op wintersport zou gaan zou ik alleen maar willen snowboarden want op de de ski’s staan vind ik niets aan.

Het probleem is dat de kans groot is dat ik mijn knieën dusdanig forceer dat ik ze kan afschrijven na een weekje wintersport in de sneeuw. Ze zijn al niet zo best meer (hardlopen gaat nog prima!), maar als ik iets ontwricht dan is de kans groot dat het blijvende schade oplevert.

Dus voor mij geen wintersport in de sneeuw, ik test de thermokleding wel gewoon in Nederland, of desnoods op een besneeuwde helling in de mooie Belgische Ardennen.

Het is onzin dat wintersport thermokleding alleen getest kan worden op plaatsen waar het écht koud is of veel sneeuw ligt. Als je weet hoe de wintersportkleding in elkaar zit en wat de werking zou moeten zijn, dan is het goed in te schatten wat het effect is als je daadwerkelijk met je skibril bovenop een besneeuwde berg staat. Toch?

Update 2019-01-06: wie wil er trouwens nou op wintersport als je ook gewoon in eigen land heerlijk op vakantie kan?

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.