VCA Certificaat (Veiligheid Checklist Aannemers) Online Cursus

Een VCA Certificaat of VCA Diploma is tegenwoordig een standaard certificering die je nodig hebt als je wilt werken in de bouw, civiele techniek, elektrotechniek of bijvoorbeeld de petrochemie. Het is bedoeld om je bewust te maken van hoe belangrijk veiligheid is tijdens je werkzaamheden. En hoe veiliger je aan het werk bent, des te minder ongelukken er kunnen gebeuren.

Natuurlijk ben jij een vakman en een echte specialist en weet je heus wel wat je doet, maar toch; een diploma of certificaat is wel zo fijn omdat een officiële instantie deze afgeeft en dat dus voor jouw CV een meerwaarde oplevert. Niet alleen dat; het is voor een werkgever ook fijn om te weten dat jij weet wat veilig werken is.

Online en thuis studeren, examen doen op een van de 50 locaties in Nederland.

Landkaart met de examenlocaties voor het behalen van het VCA certificaat.
De examenlocaties voor de VCA diploma zijn verdeeld over heel Nederland.

Je hoeft tegenwoordig niet meer naar muffe klaslokaaltjes ergens ver weg om een les te volgen. Tegenwoordig kun je gemakkelijk online thuis een cursus volgen, zodat je snel je examen kan halen. Je studeert thuis (of als je studeren maar niets vindt kun je ook zeggen: je bereid je thuis voor op het examen) en als je zo ver bent kun je op een van de 50 vestigingen van VCAdirect in Nederland examen doen. Er is er vast een bij jou in de buurt.

Er is al een thuisstudie inclusief lesmateriaal en examen voor € 149,00. Dit betreft de basis variant die je helemaal thuis doet, je kan uiteraard ook kiezen voor de volledige VCA certificering waarbij je klassikaal les krijgt en dat begint bij € 285,00. En wil je alleen examen doen omdat je het lesmateriaal al beheerst, dan ben je met € 84,00 klaar. Koopje!

Meer informatie over een VCA-diploma vind je hier

Om je zoektocht wat in te korten (het internet kan soms best verwarrend zijn) heb ik hieronder de directe link naar de cursusinformatie geplaatst, dan kom je meteen op de juiste plek uit. Op deze pagina kun je kiezen uit drie cursussen: compleet pakket e-learning met examen (online je VCA-certificaat halen), alleen het cursusmateriaal of alleen het examen.

Met een VCA certificaat werk je veiliger.
Met een VCA-certificaat op zak werk je veiliger.

De link opent in een nieuw venster en brengt je direct naar de website van VCAdirect.nl waar je alles op een rijtje ziet (je zit dus nog nergens aan vast). Je komt meteen op de pagina terecht waar je alle info terug kan vinden over het certificaat zoals de cursusinhoud, hoe het examen werkt en meer. Een cursus bij VCAdirect.nl om je VCA-certificaat te halen duurt ongeveer 6 uur en afhankelijk hoe snel je leert (of al weet natuurlijk) kun je de duur iets inkorten. Een examen wordt afgenomen op een locatie naar keuze en bestaat uit 40 meerkeuze vragen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.