Is een camper huren duur?

Het snelle antwoord: nee, een camper huren is niet duur. Hoeveel kost een camper huren dan? Nou, dat valt dus best mee, kijk even mee met onderstaande voorbeelden zodat je een idee krijgt hoeveel het kost om een camper te huren.

Huur je een camper bij een particulier of bij een garagebedrijf?

Je kan bij verschillende (grote) bedrijven in Nederland een camper huren. Ze hebben veel keus en de wagens zijn goed onderhouden. In Sleen (Drenthe) zit bijvoorbeeld een goed adres: RoadVIP en die heeft mooie exemplaren staan. Nadeel is dat de prijs best hoog begint; vanaf ongeveer € 115,00 per nacht heb je een buscamper.

Maar je kan er ook voor kiezen om bij een particulier te huren. En dan niet via schimmige Marktplaats advertenties, maar gewoon via een professioneel platform waar alles tot in de puntjes geregeld is. De keus is vele malen ruimer dan bij een garagebedrijf of verhuurbedrijf. Wil je een tweepersoons camper, of juist een hele grote? Wil je er mee naar het buitenland of zoek je iets kleins voor een rondje Nederland misschien? Je kan het zo gek niet bedenken, maar er is echt voor iedereen wel een goedkope camper te huur (zelfs elektrische campers!).

Hoe werkt het goedkoop huren van een camper?

Je begint op de homepage van Camptoo, het online platform waar eigenaren van campers, camperbussen, caravans en vouwwagens hun voertuig aanbieden. Het makkelijkst is om dan een reisdatum te kiezen en vanuit welk land je wil vertrekken. Daarna klik je op “Bekijk direct het aanbod” en je krijgt een overzicht van alle mogelijkheden. Aan de linkerkant van de website kun je nog wat extra filters instellen zodat je een nog beter zoekresultaat te zien krijgt.

Op de website Camptoo kun je heel gemakkelijk een camper uitzoeken die goedkoop is om te huren.

Is goedkoop huren bij een particulier anders dan bij een garagebedrijf?

Verder is het huren van een camperbus bij een particulier eigenlijk precies hetzelfde als huren bij een bedrijf. Je hebt te maken met een eigen risico voor de verzekering, er zijn kosten voor extra gereden kilometers en je moet natuurlijk een borg achter laten. Geen spannende zaken dus.

De reviews van de huurders zijn allemaal positief (deze kun je op de website nalezen). En dat geeft mij veel vertrouwen om gewoon bij mij in de buurt een camper te huren. Dat scheelt weer rijstijd. Je gooit je karretje vol en je kan meteen op pad. Bij de meeste verhuurders kun je ook gewoon je auto ergens parkeren, dus daar hoef je je ook geen zorgen over te maken.

Is een camper huren duur? Ik vind van niet; al vanaf €60,00 kun je goedkoop een camper huren.

Is een camper niets voor jou, maar wil je een caravan huren, dan kun je ook bij Camptoo terecht. Ook voor caravanliefhebbers hebben ze een groot aanbod verschillende soorten caravans. het grootste voordeel is wel dat een caravan aanzienlijk goedkoper is dan een camper of camperbus huren.

Hoeveel kost een caravan huren?

Een caravan huren is wel heel erg goedkoop, want je hebt voor € 18,00 per nacht al een leuke caravan waar je prima in kan slapen en koken. Sterker nog; met dit ding kun je alle kanten op want je hebt gewoon je eigen auto mee op vakantie. Super handig dus. Je parkeert je caravan op een doorreis-camping of een mooie kampeerplaats waar je wat langer wil staan en je gaat met je eigen auto (of fiets, want die kan ook mee) lekker op pad. En dat voor maar € 18,00 per nacht.

Conclusie: is een camper huren duur?

Ik vind van niet. Een camper (integraal, semi-integraal, alkoof of buscamper) kun je perfect bij een particulier huren, zeker als dit verloopt via een overkoepelend orgaan zoals Camptoo. Het grootste voordeel voor mij zou zijn dat ik gewoon bij mij in de buurt terecht kan zonder dat ik helemaal naar de randstad af moet reizen naar een verhuurbedrijf.

Begin je zoektocht naar een leuke en goedkoper camper om te huren op deze website: Camptoo.

Have fun! 😉

P.S. Als je vakantie geannuleerd moet worden vanwege Corona krijg je je geld terug. Dat geeft vertrouwen!

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.