Het beste zweetshirt.

Het Beste Zweetshirt? Dit Is ‘m!

Het beste zweetshirt om je huid droog te houden als je zweet? Poeh, dan ben je net als ik al tijden op zoek, denk ik, naar een goed zweetshirt kopen voor tijdens het sporten. Met welk ondershirt blijf je koel en droog? Dan raad ik je aan eens te kijken naar deze sportshirts, waarin zweten een makkie is

Wat is het nut van een goed zweetshirt?

Een goed zweetshirt heeft in mijn ogen maar één doel, en dat is het transpiratievocht van mijn lichaam afhalen en afvoeren naar buiten toe. Sommige zweethemden en zweetshirts zijn naast het afvoeren van zweet ook geschikt om het lichaam te isoleren. Maar als je veel zweet weg wilt werken van je lichaam, dan zit je niet te wachten op een sportshirt dat je lichaam ook nog even lekker op temperatuur houdt.

Een voorbeeld van een heel goed zweetshirt dat ook goed isoleert is bijvoorbeeld een Odlo Evolution Light sportshirt, of Falke Running Athletic Light shirtje Craft Be Active Extreme thermo ondergoed. Maar deze shirts doen twee dingen: zweet afvoeren én warmte vasthouden. En dat willen we in dit geval niet.

Er zijn wat mij betreft twee zweetshirts die in aanmerking komen om zich te kwalificeren als het beste zweetshirt, en dat zijn (in willekeurige volgorde):

Dit zijn shirts die zich echt richten op het afvoeren van zweet. En het mooie is, dit ondergoed tegen het zweten kan ook gedragen worden wanneer je niet aan het sporten bent. Dus bijvoorbeeld als je naar kantoor gaat, of gewoon een dagje de stad in wil.

Update 08-01-2020: Odlo is helaas gestopt met de productie van de Evolution serie. Deze is vervangen door de Active X-Light serie, maar is toch net even anders. Voor mij blijft Craft over en dan voornamelijk de Craft Cool Intensity serie; die is echt geweldig.

Hoe werkt een zweetshirt?

De kleding zit strak op de huid en plukt al het vocht van je lichaam af. Je lichaam blijft merkbaar droger en omdat de stof zo heerlijk dun is droogt het super snel.

Ik heb beide shirts getest onder verschillende omstandigheden zoals hardlopen, fietsen, wandelen, dagelijks gebruik en indoor sporten. Overal prima in orde, zeker als je de volgende kledinglaag hier een beetje op aan past en rekening houdt met het weer dan heb je het beste zweetshirt te pakken.

Dit artikel is aangepast op 15-07-2017.

Dit artikel is aangepast op 08-01-2020 i.v.m. verouderde linkjes naar kleding die niet meer bestaat.


Bekijk de zweetshirts bij thermokleding.nl

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.