Update: beste motorband BMW R1200RT

Eerder schreef ik al over de aanschaf van nieuwe motorbanden voor mijn BMW R1200RT en daar heb je gelezen dat ik gekozen heb voor de Bridgestone BT032 motorbanden. Hier volgt een update van eind juli, want ik kocht ze begin mei.

Nieuw banden zijn altijd fijn, zeker de eerste kilometers

De eerste indruk toen ik wegreed was natuurlijk fijn, want dat heb je altijd met nieuwe banden. Dus die tel ik eigenlijk niet mee. Pas als het eerste laagje van je nieuwe motorband geschaafd is kun je er echt iets over vertellen.

Dus toen ik de band kreeg ging ik slingerend naar huis, pakte elke rotonde vier keer en plakte er nog een ommetje aan vast om maar zo snel mogelijk het nieuwe van de band er af te halen. Je hoeft echt geen 150 kilometer te rijden voor dat zo ver is hoor. Het ligt er maar aan hoe je rijdt. Als je alleen maar snelweg rijdt dan kan het zelfs wel eens langer duren. Rij je met je nieuwe band rondjes op het junior circuit van TT Assen, dan ben je met vier rondjes wel klaar voor het echte werk.

Met elke bocht groeide het vertrouwen

Het duurde heel even, want ik was natuurlijk mijn oude band gewend. Maar door steeds je grens iets te verleggen kom je uiteindelijk op een punt dat je elke bocht met evenveel zekerheid instuurt. En dat moment, dat gevoel, is echt geweldig! Het maakt niet uit welke bocht je neemt, hoe hard op zacht je rijdt, je weet gewoon: deze band vertelt mij precies wat er aan de hand is.

De feedback is gigantisch precies vind ik. Met het telelever en paralever systeem van de BMW wordt er wel eens geklaagd dat er in de bochten weinig feedback is van het stuurgedrag. Nou, dat is nou precies waar dat systeem voor gemaakt is. In een bocht corrigeren zonder dat je voorvork alle kanten op wiebelt is verleden tijd. Het paralever en telelever veersysteem van BMW geeft je juist ongekende controle in bochten. En combineer je dat met de Bridgestone BT032, dan ben je klaar. Er valt niets meer te verbeteren.

Wel of geen klaverblad pakken? Ik doe dat alleen vroeg in de ochtend als er geen verkeer is. Niet iedereen kan het waarderen namelijk.

Zowel alleen als met duo-passagier is het rijden in bochten een feestje geworden. Ook met iemand achterop zijn zelfs kleine bochtjes en manoeuvreren een makkie. Een kind kan de was doen. Hij valt niet om, er zit geen kantelpunt in, maar rolt netjes van links naar rechts zonder moeite.

De foto hierboven is gemaakt net na het moment dat ik voor het eerst met de nieuwe banden een klaverblad heb gereden met iemand achterop. Ongekend! Dat hoefde ik op mijn Honda Varadero met de Metzeler Roadtec echt niet te proberen… Met de Bridgestones daarentegen zou je haast gewoon nog gas bij geven. Zó veel grip…

Welke banden zijn de beste motorbanden voor de BMW R1200RT?

Deze vraag is door mij simpel te beantwoorden. De beste motorbanden voor de BMW R1200RT zijn de Bridgestone BT032 motorbanden. Ongekende grip in de bochten met een zeer stabiel stuurgedrag maken deze banden tot de beste in zijn soort. Hier ga je geen spijt van krijgen.

De bandenmaat die je nodig hebt voor de BMW R1200RT (alle uitvoeringen) is:

Heb je zelf ook ervaringen met het wikken en wegen over welke band nou het beste is? Laat het mij weten, ik ben benieuwd naar je verhaal.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten