Plate Multisite review en ervaringen

Plate Multisite is beter dan wordpress.

Plate Multisite bestaat inmiddels al een paar jaar en vele grote en kleine bedrijven gebruiken de software as a service (SAAS) voor het hosten van hun websites. De multi-website module van Plate is ideaal, want zo kun je op één plek meerdere website tegelijk beheren, bijhouden en monitoren.

Zelf gebruik ik Plate via mijn eigen bedrijf Trail Magic Webdesign in Bussum al ruim een jaar en daarom deel ik mijn ervaringen graag met je. Hieronder tref je een interview aan met mij over het gebruik van het platform Plate waarop ik meerdere websites gelijk beheer in één admin-omgeving. Het gaat onder andere over Spoor6 Verslavingszorg.

Spoor6 Verslavingszorg kiest voor Plate Multisite

In de complexe wereld van de verslavings- en mentale gezondheidszorg is het cruciaal om een sterke online aanwezigheid te hebben. Het Nederlandse bedrijf levert al sinds 2011 zorg op niveau en bestaat drie verschillende bedrijven; Spoor6, Spoor8 en Refind Yourself. Om de onlinecommunicatie en leadgeneratie te stroomlijnen is er gekozen om gebruik te maken van één platform waarbinnen alle website-content beheerd kan worden. Van vormgeving tot aan de inhoud van verschillende beschrijvingen van behandeltrajecten voor verslaving en mentale zorg. En hier komt Plate in beeld.

We praten met Daniel. Hij is verantwoordelijk voor de marketing en communicatie bij de drie bedrijven en daardoor ook belast met het beheer van de betreffende websites. Daniel is van origine grafisch vormgever en fotograaf en heeft in het verleden heel wat websites ontworpen, gebouwd en onderhouden op de meest uiteenlopende platvormen.

Het bleek een hele uitdaging om met de websites van Spoor6 de volgende stap te zetten.

Waarom is er gekozen voor een multi-website platform?

Eén van de bedrijven, dat zich richt op verslavingszorg, kan bijvoorbeeld niet adverteren in zoekmachines door restricties van diezelfde zoekmachines. Ja, je leest het goed. Dat betekent dat de vindbaarheid en conversie volledig afhankelijk is van organische SEO. En dat is waar Plate’s flexibiliteit op zowel website managementniveau als op content managementniveau (hallo, blokkendoos met elementen!) het verschil maakt.

Spoor6: Verslavingszorg op niveau

Spoor6 is niet zomaar een behandelcentrum voor verslaving. Een team van verslavingsartsen, psychologen, GZ-agogen, casemanagers en gesprekspartners bieden behandelingen op maat in een respectvolle en mooie omgeving. Spoor6 biedt onder andere dagbehandelingen aan in Nederland of een intensieve behandeling in Zuid-Afrika. Samen met jou kijken zij naar jouw verslaving en maken een plan van aanpak, gericht op blijvend herstel. Een vast onderdeel van het begin van een leven in herstel is het volgen van de op maat samengestelde nazorg trajecten.

Spoor8: Expertise in Mentale Gezondheidszorg

Spoor8 is een GGZ-instelling en richt zich op mensen met psychische problemen. Ook hier wordt individueel bekeken wat het beste behandeltraject is zodat de cliënt geniet van zorg op maat. Spoor8 werkt met deskundig personeel en is continue bezig met het verbeteren van resultaat, service en kwaliteit. Bij Spoor8 werken psychologen die een zeer korte wachttijd hebben; iets dat uniek is tegenwoordig. Je kan al binnen enkele weken starten met je behandeling.

Refind Yourself: Exclusieve Zorg voor High-Profile Zakenmensen

Refind Yourself begrijpt de unieke behoeften van high-profile zakenmensen. Of je nu op zoek bent naar executive coaching of hypnotherapie, Refind Yourself biedt een holistische aanpak. Refind Yourself is er voor de mensen die bijvoorbeeld zakelijk gezien alles op de rit hebben, maar waarbij het privéleven er bij in schiet. Daardoor is het leven van de cliënt volledig uit balans. Door een op maat gemaakt plan van aanpak buiten de reguliere zorg om, en het koppelen van de juiste gesprekspartners die op hetzelfde niveau communiceren, zorgen zij ervoor dat de cliënt weer grip krijgt op zijn leven.

Refind Yourself zegt over zichzelf:

“Refind Yourself dringt door tot de kern van jouw probleem. Dit doen wij door écht te luisteren en ons te verdiepen in jou als persoon. Wij bieden je daarna een plan op maat waarbij emotionele balans, gezonde keuzes en grip op je leven centraal staat. Wij leren je hoe je zelf weer in staat bent om je eigen verantwoordelijkheid te kunnen en durven nemen.

Wij voorzien jou van alle tools en oplossingen om het beste uit jezelf te halen.”

Hoe zag de website-situatie eruit voordat jullie voor Plate kozen?

Voor ik met de multi-website van Plate aan de gang ging was ik veroordeeld tot WordPress. Verdeeld over drie verschillende hosting-partijen, met drie verschillende log-in’s, drie totaal verschillend ingerichte back-end’s en structuren… Hopeloos.

Wat maakt Spoor6 uniek als het gaat om websitemanagement?

Omdat de labels die wij hebben wel elk hun eigen niche, maar toch ook een kleine overlap hebben op het gebied van content en uitstraling, is het voor mij belangrijk dat er een goed overzicht is. Ik wil snel kunnen schakelen tussen de labels, zodat ik alles optimaal kan inzetten én kan combineren.

Ik wil mij niet meer bezighouden met de technische kant van het geheel (anderen zijn daar veel beter in), maar puur focussen op content en uitstraling. Door dit centraal te beheren creëer ik overzicht en lukt het veel beter ideeën uit te proberen en verspreid over drie websites leads te genereren.

Wat is voor jullie belangrijk aan een website-partner?

Ik vind het heel belangrijk dat een bedrijf waar wij mee samen werken aansluit bij ons niveau van service, integriteit en kwaliteit. Onze lat ligt hoog en ik verwacht dezelfde toewijding en passie van hen om van elke klant een tevreden klant te maken.

Alle radartjes in het geheel zijn even belangrijk om te komen tot de hoogst mogelijke vorm van klanttevredenheid. Dat is wat onze labels uniek maakt en daarom past Plate ook goed bij ons. Zij denken hetzelfde.

Wat waren de uitdagingen die je had waardoor je voor Plate hebt gekozen?

Waar ik vooral tegenaan liep was het vreselijk onhandige onderhoud van drie websites, op drie locaties. Alhoewel alles WordPress was, waren het toch drie volledig andere “systemen”. Bomvol met plug-in’s die overbodig waren, onstabiel, tergend langzaam… Je bent uiteindelijk zo veel tijd kwijt om dit allemaal in goede banen te leiden, en dat is zonde van mijn tijd.

De grootste uitdaging was op zoek te gaan naar een systeem waarbij dit allemaal wegvalt en ik mij gewoon kon focussen op marketing en communicatie.

Waarom koos je voor Plate Multisite en niet voor WordPress?

Jaren geleden is er ooit een keuze gemaakt om alle websites op WordPress te laten draaien. Lekker gratis en in een mum van tijd heb je een website online. WordPress is hele fijne software; ik kan er mee lezen en schrijven. En je kan ook echt mooie, goede website bouwen die goed converteren, maar in mijn geval miste ik de flexibiliteit waar ik naar op zoek was.

De websites zijn een wezenlijk onderdeel van de toestroom van cliënten en dus ontkom je er niet aan om dagelijks onderhoud te uit te voeren. Je wilt niet dat een website er ineens uit ligt. En onderhoud aan WordPress is spannend, zeker als je niet zelf de server setup hebt gedaan, de database hebt geoptimaliseerd en je volledig afhankelijk bent van wat iemand anders ooit dacht dat hij handig vond om te doen.

Elke WordPress-gebruiker weet dat de ene plug-in niet de andere is; niet elke plug-in is goed geschreven en wordt op tijd geüpdatet. Bovendien raakt je database vervuild als je lukraak plug-ins installeert en weer verwijdert. En je hebt er ook vaak meerdere nodig om uiteindelijk alles te krijgen zoals je het wil hebben. Zie dan de puinhoop van voorgaande jaren maar eens netjes op te ruimen zonder dat je zelf iets sloopt.

Dus een White Screen Of Death overkomt iedereen wel een keer. Het gevolg is dat de website onbereikbaar is; leads en conversies zakken naar 0%, de directie stelt vragen en degene die de website bijhoudt schiet in de vlekken van de stress.

Met mijn eigen bedrijf onderhoud ik ook websites van andere bedrijven en ik kan mij meerdere momenten herinneren dat ik met grote twijfel op de update-knop drukte en werkelijk niet wist wat er zou gebeuren. Blijft WordPress draaien of crasht de website?

Gratis software klinkt leuk, maar uiteindelijk is een stabiele en snelle SAAS-oplossing als Plate, waarbij een multi-website module is ingebouwd, de goedkoopste en meest stabiele oplossing. Drie keer klikken en je bent er.

Ik koos uiteindelijk voor de multi-website van Plate, zodat ik mij niet meer druk hoef te maken over server-settings, database updates, plug-ins die vervangen moeten worden, features die ik mis en de vraag of de update-knop doet wat ik wil dat-ie doet. (Er is geen update-knop, gelukkkig!)

Ik bespaar mijzelf veel tijd nu ik geen WordPress meer gebruik, maar een stabiel SAAS platform als Plate. Ik houd nu tijd over en die besteed ik weer aan andere taken. Dit komt het niveau waarop wij als bedrijf presteren ten goede en daar plukt ook onze cliënt uiteindelijk de vruchten van.

Voor mij als beheerder van meerdere websites is de stap naar Plate daarom niet meer dan logisch.

Wat zijn de reacties die jullie krijgen op je nieuwe websites?

Ik krijg ik vooral te horen dat ze blij zijn dat de websites weer lekker snel zijn. Ook degenen die de website op mobiel onderweg bekeken hebben noemen dat. Natuurlijk kun je met een hoop tweaken elke website wel snel krijgen; maar Plate is out-of-the-box al lekker snel. En de statistieken maken dit ook inzichtelijk.

Zou je Plate aanbevelen als CMS voor soortgelijke bedrijven?

Jazeker. Als ik met collega contentbeheerders en designers praat, laat ik regelmatig al vallen dat ze in ieder geval de opties die Plate biedt mee moeten nemen in hun overwegingen.

Hoe hebben jullie de samenwerking met Plate ervaren?

Plat schakelt net als ik snel en accuraat. Tijdens de opbouw van de website waren ze altijd bereikbaar voor vragen. Ook suggesties van mijn kant werden serieus genomen en dat maakt de samenwerking ook sterker; je werkt niet bij hetzelfde bedrijf, maar je bent uiteindelijk wel samen iets moois aan het maken.

Wat zijn de KPI’s die je gebruikt om het succes van jullie website(s) te meten, en hoe heeft Plate daaraan bijgedragen?

Wat voor mij in eerste instantie belangrijk was: kan de bezoeker op de nieuwe website wel vinden wat hij zoekt? Niet alles staat meer op dezelfde plaats en bovendien staat er nu méér op een pagina dan voorheen.

Na een verhuizing van een website van platform A naar platform B is er altijd een dip in de bezoekersaantallen. Met een goed 301-bestand kun je het meeste wel opvangen, maar zoekmachines zijn toch een beetje in de war altijd.

Door te kijken naar de tijdsduur die bezoekers op de pagina’s doorbrengen en hoeveel ze verder klikken, kon ik zien dat de bezoekers nu sneller vinden waar ze naar op zoek zijn en ze langer blijven hangen. Voorheen zag ik mensen van pagina A klikken naar C, D, F, M, Z en weer naar A, dan weer naar Z… Nu zie ik een veel logischer klikgedrag die veel beter past bij de zoekterm die de bezoeker had. Dat, aangevuld met de schermopnamen die we van bezoekers maken, is voor mij een belangrijke graadmeter om te bepalen of de website effectief is.

Waar ik verder goed naar kijk is een vergelijking tussen een aantal keywords en landingspagina’s. Ook hier zie ik dat sommige keywords het beter doen, maar sommige landingspagina’s doen het nu zelfs nog beter dan voorheen.

Natuurlijk kun je met on-page SEO een hoop bewerkstelligen, maar het feit dat bezoekers langer op deze pagina’s blijven hangen én dat ze doorklikken, draagt ook bij aan betere zoekresultaten van diezelfde pagina’s.

Ik houd dus zeker de landingspagina’s goed in de gaten om te bepalen of de verhuizing een goed idee is geweest.

Hoe heeft Plate geholpen bij het managen van risico’s, zoals beveiliging en compliance?

Plate is out-of-the-box al helemaal ingericht en ready to go. Juist door alle technische zaken uit te besteden door een SAAS platform te gebruiken; is dit volledig afgedekt. Ook kun je natuurlijk vooraf duidelijk aangeven welke beveiligingseisen je wenst (bijvoorbeeld om je contactformulier te beveiligen, wel of niet bestanden te laten uploaden door gebruikers, etc.), kan alles precies ingericht worden zoals je wenst.

Hoe zie je de toekomstige samenwerking met Plate en welke rol speelt het platform daarin?

Door intensief gebruik te maken van het platform en regelmatig te sparren over ideeën, bugs, work-arounds of features die je mist, werk je continue samen aan verbetering van het systeem dat je gebruikt.

Het is mijn doel om er alles uit te halen wat erin zit en dat wordt ook gestimuleerd door Plate. Juist door samen tegen grenzen aan te lopen is er ruimte en de drive om voor het best mogelijke resultaat te gaan.

In de toekomst zie ik de samenwerking alleen maar intensiveren, al was het maar omdat de techniek waar wij (“onder de motorkap”) mee werken nooit stil staat.

AI is natuurlijk heel erg in opkomst en we zijn al samen aan het kijken hoe we dit kunnen integreren in onze drie labels.

De mogelijkheden zijn eindeloos en de weg ernaartoe is geweldig dynamisch. Ik denk niet dat ik voor mijn beurt spreek als ik zeg dat we beiden staan te popelen om deze nieuwe techniek toe te passen op een manier die de kwaliteit van het platform en de websites ten goede komt.

Los van de ontwikkelingen op het gebied van ai ben ik ervan overtuigd dat onze samenwerking nog lang stand zal houden. De kwaliteit is uitstekend, de samenwerking geweldig en de resultaten spreken voor zich.

Meerdere website beheren in één admin; nu kan dat!

Wil je ook overstappen van de ellende van WordPress naar een stevig en gestroomlijnd SAAS platform waarop je meerdere websites kan beheren in één admin? Kijk dan even op de site van Plate.

Wil je een website laten vormgeven op het platform van Plate? Dan kun je terecht bij Trail Magic Webdesign Bussum. Die bouwt websites die blijven draaien.

Trail Magic Webdesign Bussum bouwt websites op het SAAS platform van Plate.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.