Een kussen om je warm te houden.

Een kussen om je warm te houden

Warmte kussen om je warm te houden.
Ik kan nu de hele dag lekker warm zitten op een warmte kussen om me warm te houden.

Nu we met z’n allen met Corona (en aanverwante varianten) veel thuis moeten werken, merk je wel dat thuis niet hetzelfde geïsoleerd is als op kantoor. Het is toch net even anders en daarom ben ik op zoek gegaan naar een kussen om je warm te houden, een warmte kussen dus, zodat ik thuis de kachel niet de hele dag op 22 hoef te zetten.

Ga op internet op zoek naar een warmte kussen en je verdwaalt in de aanbieders van websites die een kussen hebben om je warm te houden. Er zit troep tussen met elektronica waarvan de draadjes zo dun zijn dat je ze na drie keer weg kan gooien en er zitten exemplaren bij waarvan je je afvraagt of dit nou wel de beste oplossing is.

Thermokleding of een warmte kussen?

Een andere oplossing om warm te blijven is door thermokleding te dragen om warm te blijven (daar schreef ik al eerder over), maar dat is niet altijd even praktisch. Als je met je thermokleding aan gaat stofzuigen, dan ben je net een kleine kerncentrale en heb je het zo warm dat je spontaan alle deuren open zet. Dus ik moest wat anders hebben.

Na lang zoeken en vergelijken heb ik een kussen gevonden dat praktisch in gebruik is, maar bovenal; hij werkt ook zoals ik wil! Deze houdt mij warm als ik achter mijn bureau met laptop zit te zoomen met collega’s, of als ik mij even moet stukbijten op een stukje tekst (zoals nu). En als ik opsta blijft de warmte niet aan mij vastplakken, dus lekker even met de stofzuiger of hond aan de gang is dan geen probleem meer.

Dit kussen heb ik gevonden om mij warm te houden in de winter.

Een kussen om je warm te houden tijdens het thuiswerken.

Ik heb zelf gekozen voor het warmte kussen van het merk Stoov. Het klinkt als als Engels (stove, een oven) en dat is het ook eigenlijk wel. De truc is om niet de hele ruimte te verwarmen om je heen, maar zeer specifiek een warmte bron aan te brengen zodat je die warmte veel beter kan absorberen en je de kachel dus niet zo hoog hoeft te zetten. En een kussen is zeer specifiek, want je zit er bovenop. Dichterbij kun je niet komen. 🙂

De Stoov, in dit geval de One Premium omdat dit de naam van het warmte kussen is, zit super lekker. Gewoon als een kussen waar je een hele poos op kan zitten zonder punt-billen te krijgen. Het kussen wordt warm door middel van infrarood straling en bereikt een temperatuur van maar liefst 42˚ Celsius. Je kan de warmtestand (34˚, 38˚ of 42˚) zelf nog instellen, dus je kan het zo comfortabel mogelijk maken als je zelf wil.

Is het warmte kussen gemakkelijk in gebruik?

Opladen gaat super makkelijk, want dat gebeurt draadloos. De oplaadkabel klikt automatisch vast op het label aan de buitenzijde van de kussensloop omdat deze magnetisch werkt. Geen gedoe met kabels inpluggen en voorzichtig doen omdat de USB-poort schoon moet blijven en zo.

Het kussen om je warm te houden kun je aanzetten met een simpele druk op de knop, die zit handig weggewerkt in het label dat je aan de buitenkant van het warmte kussen vindt. Een keer drukken en hup, je kan lekker zitten om een heerlijk warm kussen. Hoe fijn, laat de koude winterdag maar komen.

Ik heb deze gekocht (de One Premium) en op de website van Stoov kun je nog meer modellen vinden, waaronder ook rugkussens die warmte afgeven. Ze hebben hele leuke kleuren en ook de hoezen zelf zijn apart te koop, dan kun je nog wat afwisselen tijdens het seizoen.

Voor als het warmte kussen niet warm genoeg is…

AIs het kussen niet warm genoeg om comfortabel de dag door te komen, of omdat je te veel op de tocht zit bijvoorbeeld, dan kun je ook kiezen voor een warmtekleed dat je over je stoel hangt. Dan is niet alleen je kont lekker warm, maar ook je hele rug. Zie dan nog maar eens op te staan! 🙂

Dit is de warmtedeken van Stoov. Ook draadloos op te laden en heeft tevens drie warmtestanden. Klik hier als je meer informatie over de warmtedeken wilt zien.

In de praktijk denk ik dat een kussen voor mij het beste zal werken, want die kun je ook nog eens lekker tegen je rug stoppen of meenemen in de auto bijvoorbeeld. Of wat dacht je er van om het warmte kussen mee te nemen als je gaat kamperen?

Mijn naam is Daniel en ik schrijf teksten voor blogs en websites die gevonden willen worden. Is zoekmachine optimalisatie iets voor jouw bedrijf? Neem contact met m ij op als je mer wil weten over wat ik voor je kan betekenen.

Eén reactie

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.